Celebrating aquatic life throughout the world, the Singapore Zoo's Aquarium takes advantage of a mild climate and high rainfall. The exhibition is arranged in a series of structures reminiscent of indigenous dwellings that radiate out from a central courtyard and fountain. A pathway through lush gardens interconnects the exhibit structures. The open, airy arrangement of the exhibition reduces considerably the demands for conditioned air systems. In addition, the roofing structure captures rainfall and directs

it toward a large reservoir from where it feeds the central fountain and tops up the exhibits. These designelements would greatly reduce electricity and water consumption to reinforce the sustainable design objectives of the project.

 

 

Ginette Castro (while at CSP Inc.) was a lead designer on the conceptual design study team.

 

 

 

 

Singapore Aquarium. Singapore